BZNR Forum Index
Author Message

<  Buka  ~  BUKA "ZAGARANTOVANA" DO SEPTEMBRA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Jun 14, 2016 14:43 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Beta, 14.06.2016.

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesiæ izjavio je da bi problem buke u Beogradu trebalo da bude rešen do septembra izmenom zakonskih i gradskih propisa.

"Izmenama Zakona o buci tražimo pravo da nenajavljeno kontrolišemo ugostiteljske objekte, da ih upozoravamo, i kao krajnju meru i zatvaramo, ako ne poštuju propise. To se odnosi i na paru i mirise. Takoðe, u pripremi je i Pravilnik koji æe odrediti kakvu vrstu izolacije moraju da imaju ugostiteljski objekti i splavovi, èak i oni koji su otvoreni. Pored toga, posle usvajanja Zakona o vodama, jer sada nemamo nadležnost, urediæemo rad splavova", rekao je Vesiæ.

On je dodao da æe grad izmeniti odluku i da æe, osim zabrane ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama da rade posle 23 sata, biti uvedena i zona oko zgrada u kojoj ta zabrana važi.

Stanari iz Cetinjske i okolnih ulica u centru Beogradu protestovali su juèe s jastucima u rukama zbog buke od noænih klubova u tom delu grada.

Kako navode, mesec dana posle sastanka gradski menadžer Goran Vesiæ nije ispunio obeæanje da æe rešiti taj problem.

Uèesnici protesta su u tišini i s jastucima u rukama protestovali u Cetinjskoj ulici zbog "oduzetog prava na noæni odmor", saopštilo je udruženje Beograðani protiv noæne buke.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum