BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  RADNIK B.M. POGINUO PRED PENZIJU

NikolaD
Posted: Wed May 27, 2020 08:05 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 187
Izvor Kurir

Tragedija Branislav Mitić (60) nastradao je kada se u njegovo vozilo šleperom zakucao M. T. (24), koji je prevozio građevinski materijal

Branislav Mitić (60) iz sela Ćukovica kod Vranja poginuo je u jezivom sudaru, koji se juče ujutru dogodio u selu Ranutovac, kada se u autobus "Kavim Jedinstvo", za čijim volanom je bio, zakucao šleper firme iz Vladičinog Hana.

Tragedija se dogodila kada je Mitić oko 5.30 krenuo po radnike fabrike "Simpo", koji žive u Vranjskoj Banji i okolnim selima, kako bi ih odvezao na posao.

Autobus bio prazan

- U autobusu nije bilo putnika, inače bi tragedija bila i veća. Vozač je bio sam, nije imao ni suvozača, jer je to linija koja saobraća na 50 kilometara i prevozi radnike - kaže izvor i dodaje da je do tragedije došlo kada je vozač kamoina M. T. (24), koji je prevozio građevinski materijal, iznenada izgubio kontrolu, prešao na suprotnu stranu kolovoza i svom silinom se zakucao u autobus. - Pošao sam po svoje radnike, kretao sam se iz Suvog Dola sporednim putem. Pet minuta pre sudara video sam kada je prošao autobus, mnogo je padala kiša i ništa se nije čulo, jer kad sam naišao već su bili sudareni - kaže očevidac i dodaje da su oba vozila napred bila skroz smrskana. - Na kabini kamiona bilo je krvi, polomljena stakla, materijal iz prikolice se rasuo po putu - ispričao je sagovornuik. Oba vozača su kolima Hitne pomoći prevezena u vranjsku bolnicu, ali je vozač austobusa preminuo. - Drugi vozač ima teške povrede glave i lica i prebačen je u KC Niš - kaže izvor.

Potrešeni

Danijel Trajković, referent prigradskog saobraćaja u "Kavim Jedinstvu" kaže da je nastradali Mitić bio dobar čovek i radnik. - U Kavim Jedinstvu je radio oko godinu dana, pre toga je bio vozač u "Simpu". Potresen sam nesrećom i gubitkom kolege - rekao je Trajković. Komšije poginulog Branislava iz sela Ćukovac rekle su za Kurir da je on bio pravi domaćin i da je iza sebe ostavio suprugu i dvoje odrasle dece. - On i supruga su godinama radili u fabrici "Simpo". Međutim, pre nekoliko godina su postali tehnološki viškovi i žena je od tada domaćica, a on se snalazio da zaradi. Zato je počeo da vozi radnički autobus. Do penzije mu je ostalo smo mesec i po dana koliko sam shvatio. Eto, nije stigao ni da uživa u njoj. Ceo život je radio i umro je radeći - kaže jedan komšija i dodaje da je Branislav bio jako vredan.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum