BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  Problem oko povredne liste

bojanb
Posted: Sun Dec 23, 2012 18:34 Reply with quote
Joined: 07 Dec 2012 Posts: 4
Evo jedan neobican slucaj koji mi se dogodio i koji jos uvek ne znam kako da resim pa rekoh da pitam za pomoc. Pocetkom novembra se dogodila laksa povreda, povredjeni je odvezen na urgentni, pregledao ga ortoped i dao izvestaj. Zaposleni ima izabranog lekara u drugom gradu. Ja prijavim povredu, popunim povrednu odmah i odnesem je ortopedu on nece da je popuni trecu stranu, kaze dao sam svoj nalaz treba da popuni njegov izabrani lekar. Moje ubedjivanje da je on prvi primio pacijenta nije urodilo plodom, te sam odneo povrednu listu do izabranog lekara povredjenog koji takodje nije hteo da popuni. Slao sam dopise za zvanicno misljenje maticne filijale kod koje je povredjeni osiguran i nema odgovora, svaki dan zivkam pokusavam da saznam kada cu dobiti odgovor, prodje vec mesec i po. Neki savet, sta jos mogu da uradim?
View user's profile Send private message
ZJZ
Posted: Mon Dec 24, 2012 10:23 Reply with quote
Joined: 23 Mar 2011 Posts: 98
Kolega primite moje saučešće...... Confused
Na žalost, prilično često se dešava da lekari (koji su prvi pregledali povređenog) ne žele da popune lekarski deo Izveštaja o povredi na radu(PL). Izabrani lekar je dobrim delom u pravu, međutim, ukoliko se radi o lakšoj povredi, izabrani lekar "može" (ne znači da je obavezan ili da MORA) da popuni lekarski deo PL na osnovu Izveštaja lekara specijaliste. Kako u Vašem slučaju on to ne želi, obaveza popunjavanja ostaje na lekaru koji je prvi primio povređenog, što i sami znate. Predlažem da se pisanim putem obratite Inspekcijji zaštite na radu i Upravi za BIZNR i zamolite ih za mišljenje.
Znam da nisam mnogo pomogao, ali barem znate da niste usamljeni i da je pojava ovakvih i sličnih problema, u vezi popunjavanja povrednih listi od strane lekara, prilično česta pojava.
View user's profile Send private message
drago
Posted: Fri Oct 03, 2014 14:41 Reply with quote
Joined: 31 Oct 2008 Posts: 5 Location: Beograd
To se i meni dešavalo. Po meni, lekari specijalisti su potpuno u pravu!. Pa neće valjda
Dr.sci.med.prof. da se spušta na taj nivo. Niti treba neko jadno lice za BZR da se malretira po kojekavim bolnicama i institutima.
Sve to može lagodno da napiše izabrani lekar na osnovu Izveštaja lekara specijaliste. On mu u krajnjem slučaju i popunjava doznake za bolovanje.
Možemo samo da se nadamo da će se jednog lepog dana i ova neviđena glupost ispraviti.

_________________
Šlem mora da se nosi !
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum