BZNR Forum Index
Author Message

<  Najave  ~  RADIONICA BZR - IZOLOVANJE I ZAKLJUČAVANJE, 29.03.2016.

Slobodanka.Radojevic
Posted: Wed Feb 17, 2016 18:08 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
Poštovane kolege,
pozivamo vas da prisustvujete

RADIONICI U OBLASTI BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU
Tema: Izolovanje i zaključavanje opasnih vidova energije – LOCK OUT/TAG OUT SISTEM
Vreme: 29.03.2016. godine, od 10:00 do 15:00 časova
Mesto: Beograd (Železnik), Lole Ribara 120,

Kontinuirano održavanje je aktivnost koja se sprovodi u okviru svakog proizvodnog postrojenja. Održavanje je, takođe i jedan od najrizičnijih procesa u kojima su česte ozbiljne i fatalne povrede usled nekontrolisanog oslobađanja energije. U najrazvijenijim zemljama već su donešeni zakonski propisi koji regulišu obavezu izolovanja i zaključavanja, čija je primena doprinela znatnom smanjenju povreda u procesu održavanja.

Društvo za usluge u oblasti zaštite „TEHPRO“ d.o.o. se profesionalno bavi poslovima bezbednosti i zdravlja na radu. Između ostalog, prvi u Srbiji smo započeli implementaciju sistema za izolovanje i zaključavanje. Naši klijenti su mnoge inostrane kompanije (NIS, KNAUF INSULATION, HENKEL, MARBO...itd.), koje su uz našu stručnu pomoć, najpre prepoznale sve benefite implementacije sistema izolovanja i zaključavanja, a zatim zajedno sa nama izvršile implementaciju sistema po principu „ključ u ruke“.

S toga Vas pozivamo, da prisustvujete radionici u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu na temu:

Izolovanje i zaključavanje opasnih vidova energije – „LOCK OUT/TAG OUT SISTEM“

Ciljne grupe: rukovodioci koji planiraju, organizuju i rukovode procesima održavanja, stručna lica za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavac i menadžeri proizvodnje.
Cilj radionice: Upoznavanje sa sistemom izolovanja i zaključavanja, benefitima implementacije, prezentovanje osnova sistema i razmena praktičnih iskustva sa učesnicima radionice.
Način rada: Eksperti iz „TEHPRO” d.o.o. će prezentovati osnovne postulate sistema izolovanja i zaključavanja, prikazati proceduru za implementaciju i primere dobre prakse, nakon čega se vodi diskusija.

Osnovna pitanja:
• Izolovanje i zaključavanje, kako i zašto je nastao sistem?
• Zakonska regulativa u SAD i evropska mašinska direktiva,
• Veze našeg zakonodavstva sa sistemom izolovanja i zaključavanja,
• Moguće posledice neprimenjivanja izolovanja i zaključavanja i/ili neadekvatna oprema (mogući akcidenti / incidenti),
• Plan implementacije procedure izolovanja i zaključavanja - faze u implementaciji,
• Elementi procedure izolovanja i zaključavanja (koraci pri izolovanju i zaključavanju, pojedinačno izolovanje/kompleksno izolovanje)
• Oprema i uređaji za izolaciju i zaključavanje (lične, supervizorske i sistemske brave, uređaji za grupno zaključavanje – šipovi, reze, uređaj za višestruko sistemsko zaključavanje, specifični uređaji za zaključavanje rastavljača, ventila, osigurača itd.),
• Primeri dobre prakse sa tržišta republike Srbije.

Kotizacija za učesnike: 15.000,00 (bez uračunatog PDV).
Kotizacija uključuje: prezentacije izlagača u elektronskoj formi, kafe posluženje u pauzama i koktel posluženje po završetku radionice. Za svoje klijente odobravamo popust od 15%.
Prijava za učešće: U slobodnoj formi, prijave možete poslati na neku od naših adresa. Na osnovu prijave, dostavićemo Vam predračun za uplatu kotizacije.
Kontakt osoba: Vesna Papak, tel. 011/2580-785, 011/2580-911, 011/6580-795 i 062/808-1706, ili e-mail: vesna.papak@tehpro.rs
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum