BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  STEFAN POSLE POVREDE NA RADNOM MESTU OSTAO I BEZ POSLA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Mon Jan 23, 2017 12:31 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: N1

Dvadesetjednogodišnji Stefan Iskrenović iz Prokuplja od fabrike Leoni traži odštetu, jer je posle povrede na radnom mestu, od koje se još oporavlja, ostao i bez posla - ugovor o radu nije mu produžen.

U Leoniiju kažu da žale zbog zdravstvenih poteškoća sa kojima se suočio i tvrde da su postupili u skladu sa zakonom i načelima humanosti. Stefan sada prikuplja potpise bivših kolega da ga menadžment vrati na posao, jer je zbog velikih troškova lečenja u bezizlaznoj situaciji.

Nekada među 16 najboljih mladih odbojkaša u Srbiji, Stefan Iskrenović san o tome da postane član reprezentacije zamenio je drugim – da može da hoda bez štaka. Kako on kaže "noćna mora" počela je decembra 2015. kada je na radnom mestu u prokupačkoj fabrici Leoni izletela mašina.

"Pokidan mi je kvadriceps, prednji ligament je nakidan bio, izleteo mi je diskus, imao sam upalu nerva išijadikusa, imam kontrakturu kolena", kaže bivši radnik Leonija Stefan Iskrenović.

Pogrešna dijagnoza, zatim dijagnoza sa kojom nema prava na banjsko lečenje, od povrede koja može da se sanira za nekoliko meseci, Stefana su na nekoliko meseci vezale za krevet. Sada može da hoda, ali godinu dana posle povrede i dalje traje lečenje. Uobičajen život dvadesetogodišnjaka se, kaže, preokrenuo.

"Prepodne na fakultetu, pa idem u drugu smenu, posle toga na trening. Konstantno sam radio, konstantno sam bio u pokretu. Odjednom, ceo svet mi se srušio. Izgubio sam bukvalno sve", navodi on.

U Leoniju kažu da su, upravo zbog greške lekara, dobijali dokumenta u kojima je pisalo da je reč o lakoj telesnoj povredi, da su uz standardnu zaštitu i osiguranja koja imaju svi zaposleni Stefanu nudili i posebnu pomoć i plaćanje troškova lečenja.

Iz kompanije Leoni saopštili su da je Stefanu za smeštaj u hotelu Šumadija u Ribarskoj banji isplaćeno 367.744 dinara, a da su za fizioterapeute i druge troškove dva meseca isplatili pomoć od oko 70.000 dinara.

Poslednju ponudu da mu isplate još oko 5. 000 evra za troškove još dva meseca banjskog lečenja Stefan nije prihvatio. U Leoniju kažu da je na kraju došlo do prekida u komunikaciji, pa mu posle četiri produžetka ugovora, devet meseci nakon povrede, nisu ponudili novi i da je od njih sve vreme tražio obeštećenje.

O krivici i troškovima odlučivaće sud.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum