BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  RADNIKA SAMLELA DROBILICA ZA KAMEN

NikolaD
Posted: Tue Oct 01, 2019 09:10 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 187
Izvor "Veèernje novosti"

Miloš Ðukiæ (31) iz Ljiga, stradao je u Smiljovoj glavi, kod Štubika u blizini Negotina. Telo pronašle kolege koje su krenule u potragu kada su primetile da ga nema.

Radnik "MMF kopa d.o.o." iz Sjenice, poginuo je u kamenolomu "Smiljova glava", kada je upao u drobilicu za kamen. Istraga tek treba da pokaže šta se taèno dogodilo ovom nesreænom mladom èoveku, KOJI JE NA KAMENOLOMU RADIO JEDVA NEDELJU DANA!

Miloš je kako istièu kolege, ležao na traci drobilice. Radnici u ovom kamenolomu pretpostavljaju DA JE PROPAO KROZ ROTOR RUPU, PRAVO NA TRAKU KOJA ODVOZI USITNJEN KAMEN. Kolege dodaju i to da je Miloš bio vredan i marljiv, ALI DA JE NEKOLIKO PUTA BIO UPOZOREN ZBOG NESMOTRENOSTI KOJE SU SE TICALE UPRAVO ZAŠTITE NA RADU.

Drobilica za kamen, jedna je od veæih marke "Metso". Kada se desi da se kamen zaglavi, drobilica se zaustavlja, rukovaoci mašine iskljuèe osiguraè i kamen se ruèno odglavljuje. Dešavalo se, da to rade i ovih dana, ali uvek se u pomoæ pozove neko od kolega. Niko od njih ne iskljuèuje moguænost da se kamen možda, i sad zaglavio u mašini, ali im nije jasno zašto ih Miloš nije pozvao.

"Ðukiæev bager bio je etaži, na platou kamenoloma. Iskljuèio je bager i otisao u drobilicu. Ne znamo zašto nas nije zvao, kad smo bar deset i više puta odglavljivali tu mašinu " - Poruèuju neutešne Miloševe kolege

Na lice mesta odmah je izašla policija, kao i hitna služba negotinskog Zdravstvenog centra, èiji su lekari jedino mogli da konstatuju smrt ovog mladog èoveka. U kamenolom su došli i predstavnici Odseka rudarske inspekcije, Sektora za geologiju i rudarstvo, Ministarstva rudarstva i energetike, koji su obavili uviðaj kako bi utvrdili šta je uzrok ove tragedije.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum